Beleef het in Beltrum!

Festunique biedt iedereen gegarandeerd een complete dag uit, vol verrassingen en vertier. Zo kun je meegenieten van de meest bijzondere straattheateracts en swingende live muziek. Ook dit jaar is het programma weer de moeite waard om te bekijken! Bewonder de adembenemende corsowagens, waar honderden bouwers vele duizenden uren vrijwillig aan werkten. Ze zijn maar wat trots om hun prachtige corsowagens tijdens Festunique te mogen laten zien.

Festunique 2021

Langs verschillende mooie plekjes van Beltrum
De route leidt de bezoeker door het hele dorp en laat verschillende mooie plekken zien die Beltrum rijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nieuwe park De Stroet (een aanrader voor de kinderen), maar ook het vernieuwde sportcomplex en het dorpsbos. Op zondag (vanaf 14:00 uur), maandag en dinsdag zullen de verschillende paden en de dahliakunstwerken tot 22:00 uur verlicht zijn. Bereid je voor op een sfeervolle, unieke tocht door Beltrum. Het is voor alle drie de dagen niet nodig om je hiervoor aan te melden. Mocht je nu tijdens of na de route een droge mond hebben van het vergapen, dan kun je bij Café Dute of De Spilsoos je dorst lessen (tijdens de openingstijden)!

Gratis routeboekje bij Café Dute & de Spilsoos
Dit jaar ken men starten bij Café Dute en (sportkantine) de Spilsoos en is er een centraal parkeerterrein ingericht aan de Mr. Nelissenstraat (zoals elk jaar). Bij elk startpunt kan een gratis routeboekje worden opgehaald. In dit boekje staat meer informatie over het ontstaan van deze editie, een beschrijving van de corsowagens en natuurlijk een kaart met de route. De route volgen is gratis, wel vraagt de organisatie om een vrije gift, te deponeren in de potten bij de startpunten of te geven middels een QR-code die in het routeboekje staat. Met deze bijdrage hopen de vrijwilligers de kosten te dekken en de wagenbouwers een extra steuntje in de rug te kunnen geven! Het feestterrein is helaas niet vrij toegankelijk in verband met de kaartverkoop die inmiddels is gesloten. Nagenieten van het alternatief corso kan wel bij de bovengenoemde horecapunten, maar kan men ook naar het kermisterrein voor een ritje in de botsauto’s of het Lunapark. Hierdoor wordt het een dagje uit voor het hele gezin!

Algemene coronamaatregelen van kracht
Tijdens Festunique wordt aan iedereen vriendelijk verzocht om zich te allen tijde aan de voorgeschreven maatregelen te houden. Houd 1,5 meter afstand, voorkom groepsvorming bij de kunstwerken en blijf thuis bij klachten. Neem eigen verantwoordelijkheid, voor een gezamenlijke belevenis. We hopen jullie allemaal te zien in Beltrum!

Openingstijden wandelcorso:

Zondag 5 september: 14:00 tot en met 22:00 uur (’s avonds verlichte route)
Maandag 6 september: 10:00 tot en met 22:00 uur (’s avonds verlichte route)
Dinsdag 7 september: 10:00 tot en met 22:00 uur (’s avonds verlichte route)

Parkeren? Dit kan op zondag op het centraal parkeerterrein in de buurt van de Meester Nelissenstraat 17  in Beltrum (7156 MA). Op maandag en dinsdag kan dit in het dorp zelf.

Routeboekjes liggen klaar bij? Deze liggen bij Café Dute en (sportkantine) de Spilsoos.

Kosten? Gratis, maar we vragen bezoekers wel om een vrijwillige bijdrage die je kunt deponeren in de vrije giften potten bij de locaties van de routeboekjes (Café Dute en sportkantine de Spilsoos).