Nieuws

10 redenen waarom je Festunique niet mag missen

1. Gezelligheid

Beltrum staat bekend om de gezellige sfeer die de inwoners met elkaar creëren. Tijdens Festunique wordt dit alleen nog maar versterkt door het enthousiaste publiek dat haar weg naar het dorp gevonden heeft. Waar is dat feestje?!

2. Bloemencorso

Als er iets is waar de mensen in het publiek zich elk jaar weer over verbazen, dan zijn het de adembenemende dahliacreaties van de Beltrumse wagenbouwgroepen. Met man en macht wordt er maandenlang gewerkt aan de meest bijzondere praalwagens die in combinatie met goedgevonden figuratie de harten van het publiek voor zich winnen.

3. Straattheater

Ooit al eens een ruimtevaarder ontmoet die net terug is van een ruimtereis? Of een koorddanseres gevaarlijk hoog zien balanceren op een koord? De meest spectaculaire straattheateracts vind je bij Festunique. Kijk goed om je heen, want vanuit alle hoeken en gaten kunnen er ineens verrassingen voor je neus komen te staan…

4. Muziek

De muziekliefhebber kan zijn hart ophalen tijdens Festunique. Van gezellige oberkrainerhits tot spectaculaire percussie; het Festunique-publiek kan onmogelijk stil blijven staan op zondag 3 september.

5. Braderie

Festunique begint al om 12:00 uur, dan staan namelijk door heel Beltrum diverse gezellige kraampjes verspreid. Van hebbedingen als sieraden en speelgoed tot kunst en platen, tijdens het struinen over de braderie kom je werkelijk van alles tegen. Gegarandeerd een gezellig begin van Festunique!

6. Verrassingen

Niets is wat het lijkt bij Festunique. Er kan namelijk elk moment een levende bank aan komen wandelen, een clown voor je neus staan of een indrukwekkend figuratieoptreden van een wagenbouwgroep ontstaan. En dat maakt het dus zo leuk!

7. Voor elk wat wils

Het was je misschien al opgevallen, maar Festunique biedt letterlijk voor elk wat wils. Vrolijk vermaak voor de allerkleinsten, gezellig feestgedruis voor de feestbeesten, lekker winkelen tijdens de braderie en interessante acts voor het oudere publiek. Festunique is een compleet dagje uit voor het hele gezin!

8. Saamhorigheid

Het bloemencorso, de gezelligheid, de afsluitende kermis: aan alles voel je dat de Beltrumse inwoners er samen alles aan doen om van Festunique een onvergetelijk feest te maken. Een goede samenwerking is daarbij namelijk van levensbelang.

9. Hapje & drankje

Honger gekregen van al dat struinen door het dorp? Geen probleem, Festunique schotelt je de lekkerste snacks voor. Met de foodtrucks ben je verzekerd van culinair genot in een leuk jasje en daarnaast is er op de braderie én op het kermisterrein genoeg heerlijk eten verkrijgbaar. En natuurlijk zijn er de nodige bars, waar de drankjes ongetwijfeld rijkelijk zullen vloeien.

10. Afsluiting van de zomer

Wat is er leuker dan de zomer af te sluiten met een spetterende dag vermaak in Beltrum tijdens Festunique? Juist.