Nieuws

De Vikings won Festunique 2016 met RhinO-ART

Met hun creatie RhiNO-ART pakte groep De Vikings de hoogste prijs van Festunique. De vakjury kende de tweede plek toe aan Lintvelde met Rise en plaatste Oet Alle Windstreken met Flying Skeleton op drie. Het publiek was het met de jury eens en gaf De Vikings de meeste stemmen.

De vijfde editie van Festunique trok zondagmiddag 4 september vele duizenden bezoekers naar Beltrum. Zij keken hun ogen uit tijdens het bloemencorso van Festunique. Negen grote wagens begeleid door muziek en theater trokken door de straten en ontlokten menig ‘oh’ en ‘ah’. Het publiek werd perfect vermaakt bij diverse straattheateracts, muziekoptredens, struinden rond op de braderie en kermis en bewonderden de prachtige creaties tijdens het corso. Festunique werd afgesloten met een dikke vette cabrio, van waaruit Johnny & the gangsters of love razendsnelle rock&roll speelde.

De vakjury gaf de creatie van winnaar De Vikings 6.216 punten. De nummer 2, Lintvelde kreeg in totaal 6.117 punten en Oet Alle Windstreken kreeg er 5.896. De publieksprijs werd dit jaar gewonnen door De Vikings met RhiNO-ART. Het publiek plaatste de wagen van The Rising Hoop op een 2e plek en Rise van Lintvelde eindigde als derde in de ogen van het publiek.