Nieuws

Doorgeef dahlia #1: Jelle Middelhuis en Sander Esselink

Het is weer zover: de Doorgeef Dahlia heeft de eerste deelnemers bereikt! We starten met maar liefst twee doorgevers, Jelle Middelhuis en Sander Esselink, en wel met een hele bijzondere reden. Deze heren zijn namelijk de makers van de XXL Dahlia, het prachtige gouden kunstwerk dat je hier op de foto ziet. Jelle en Sander zullen de kleine Doorgeef Dahlia (even goed kijken, want je zou ‘m bijna missen op de foto) binnenkort overhandigen aan de tweede deelnemer. En wat er met de grote gaat gebeuren?.. Stay tuned.

Dit is het verhaal van de heren:

“Een Dahlia? Tuurlijk, den maken we-j effe”. Dat was onze reactie toen aan ons gevraagd werd of wij een grote dahlia wilden maken. Het maken duurde achteraf wel iets langer dan ‘effe’;).

Eerst een soort van ontwerp maken. Al snel waren we het erover eens dat het een moderne en strak vormgegeven dahlia moest gaan worden. Snel aan de slag! We mochten de Dahlia ‘in mekaar bröhjen’ bij de Toekomst. Even dachten ze daar dat ze er twee nieuwe bouwers bij hadden.

Eerst alle bladeren maken. Tijdens het ontwerpen was het idee ontstaan om een soort open bladeren te maken, voor het visuele effect en tegelijkertijd vangt de grote dahlia zo niet veel wind. Na het laswerk het papier-maché, vervolgens het schilderswerk, als laatste een conserverende laag en klaar is de grote Gouden Dahlia!

We hebben zelfs nog heel even getwijfeld om toch nog even te gaan bouwen bij de Wagenbouwgroep De Toekomst… “Helaas leu, de muziekwagen van de Dorpsstraat mot ok nog kloar”. Maar dank voor jullie gastvrijheid. Het was een mooi project, waar we met veel plezier en genoegen aan gewerkt hebben en al was het soms even zweten: “We-j bunt bleij met et resultaat!”