Nieuws

Een interview met Ellen ten Have

Ellen ten Have is dit jaar voor het laatst actief voor de SVB. Tien jaar lang heeft ze zich ingezet om van de kermis, en later ook Festunique, een prachtig evenement te maken. Ze begon in de commissie voor het ringsteken, daarna voegde ze zich bij de PR commissie en het dagelijks bestuur. Een korte terugblik van Ellen op de afgelopen jaren:

“In mijn ogen ziet de PR er elk jaar weer strakker uit. Naast prachtig PR materiaal op papier hebben we in de afgelopen 10 jaar ook de beweging naar online marketing gemaakt.

Daarnaast hebben we het afgelopen jaar in het bestuur veel gesproken over de toekomst van Festunique en de kermis. Eén van de dingen die daaruit kwam is dat we de kermis voor de (oud-)Beltrumse inwoners organiseren. Dat lijkt misschien een open deur. Toch hebben we jaren ons best gedaan om er een groot evenement met juist ook bezoekers van buitenaf van te maken (met files op de A18 bij Varsseveld, aldus Bennie te Veluwe ;-)). Die bezoekers van buiten Beltrum zijn natuurlijk nog steeds hartstikke welkom, maar we proberen ons nu meer te focussen op wat de mensen uit Beltrum leuk vinden. Het gaat erom dat het voor ons het mooiste feest van het jaar is!

Het allerleukst vind ik de gezelligheid met de mensen in het bestuur, dat ga ik ook wel missen. Jong en oud helpt mee; ik heb er veel mensen leren kennen van andere generaties. Toen ik 19 was zat ik onder meer in het bestuur met verschillende 60-ers. Die had ik denk ik niet leren kennen als ik niet in het bestuur had gezeten.

Naast dat ik heel veel schik heb gehad, vond ik de jaren in het SVB ook heel leerzaam. Sponsoren bellen, van alles en nog wat regelen en – doordat de betrokkenheid bij Festunique en de kermis in Beltrum zo groot is – omgaan met allerlei meningen en ideeën en daar ook op de juiste manier gehoor aan geven. Ik kijk er goed op terug en had het niet willen missen.

Festunique is voor mij dé start van de Beltrumse kermis. Als ik met mijn vriendinnen het corso en het theater op het Mariaplein bekijk, voel ik dat de kermis echt begonnen is.”

Een interview met Ellen ten Have