Nieuws

Interview met vrijwilliger Bram Hanselman

Zonder vrijwilligers geen Festunique! Beltrum staat bekend om zijn saamhorigheid; samen zetten we de schouders eronder om er ieder jaar weer een prachtig evenement van te maken. Het mooie aan de club vrijwilligers is de veelzijdigheid; leeftijd doet er niet toe, als je er maar onwijs veel zin in hebt om van Festunique een feestje te maken!

De allerjongste telg van het SVB bestuur is de 22-jarige Bram Hanselman. Hij zet zich samen met Joost Klein Gunnewiek en Sander ten Have in voor het elektrische gedeelte van ’tent en terrein’. Wij vuurden een paar vragen op Bram af.

Hey Bram, voor de mensen die jou niet kennen in Beltrum (onmogelijk natuurlijk), kun je kort uitleggen wie je bent (leeftijd, studie/werk, hobby’s)?
Ik ben Bram Hanselman en ik ben 22 jaar oud. Op dit moment ben ik werkzaam bij Krabbenborg electrotechtniek als electromonteur. Daarnaast vind ik het erg leuk om met mijn vrienden of vriendin tijd door te brengen.

Je bent het allerjongste lid van het SVB, hoe is het om als ‘jong broekie’ deel uit te maken van deze club?
Ik vind het leuk om lid te mogen zijn van het SVB. In deze groep mensen ben ik goed ontvangen en heb ik het erg naar mijn zin. Daarnaast kijk ik er naar uit om te ervaren hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Sinds wanneer ben je lid?
Begin 2018 ben ik lid geworden van SVB, nadat Martijn Nijhuis mij gevraagd heeft om lid te worden van de commissie ‘tent en terrein’.

Wat doe je precies bij het SVB?
Ik ben gevraagd om het electrische gedeelte van ‘tent en terrein’ te verzorgen samen met Joost Klein Gunnewiek en Sander ten Have.

Wat vind jij het mooiste aan Festunique?
Het allermooiste aan Festunique vind ik het bloemencorso. Dit omdat ik zelf af en toe ook mee doe met de wagenbouw.

Wat zijn jouw plannen op gebied van de schutterij? Wat kunnen we verwachten?
De plannen bij de schutterij zijn om alles even goed te laten verlopen als de afgelopen jaren. Ook willen we hier meer jeugd bij gaan betrekken.

Wat trekt jou aan in de schutterij? Waarom zet je je hier voor in?
Jammer genoeg is de schuttersvereniging gestopt en daardoor moest dit onderdeel op de kermis overgenomen worden. Met een vergadering kwam aan bod dat er meer jeugd bij betrokken moest worden. Toen heb ik aangegeven, als jongste lid van het SVB, dit op me te willen nemen. Dit ga ik niet alleen doen, maar samen met Jannis Groot Kormelink en Stijn ten Have. Daarnaast zijn wij nog op zoek naar nieuwe leden die hier ons graag bij willen helpen.

Waar ben jij tijdens Festunique vooral te vinden?
Met Festunique ben ik vooral te vinden op het Mariaplein tijdens de optocht en verder natuurlijk overal op het kermisterrein.