Nieuws

Hoe zijn we met de aanmeldingen omgegaan?

Allereerst bedankt voor je aanmelding voor het feestterrein en/of terras van Café Dute. Mooi om te zien dat men Festunique en het Volksfeest niet zijn vergeten en in grote getallen wil komen. Echter zitten we volgens de vergunning vast aan max. 750 mensen op het feestterrein, waardoor we door de vele aanmeldingen ook mensen moeten teleurstellen.

Wat is er de laatste dagen gedaan..

Er wordt veel gesproken over dit bericht in Beltrum, dus leggen we graag uit wat de laatste dagen is gebeurd. Na veel contact met de gemeente zag het er naar uit dat we een vergunning voor een feestterrein zouden krijgen voor 3 dagen. We zouden met vooraf kaartverkoop moeten werken en alle persoonsdata zou bij ons bekend moeten zijn. Daarom hebben we snel moeten schakelen met een online aanmeldformulier die maar enkele dagen open kon staan in verband met de verdere organisatie.

We hebben daarin een whatsapp bericht gemaakt die door de dorpsverbinder is gedeeld, maar ook in heel veel andere whatsapp groepen. Ook is er een bericht gekomen op Facebook, Instagram en onze website, omdat het kort dag georganiseerd moest worden was het niet haalbaar om dit in een brief rond te sturen. We moesten snel schakelen en hoopten (dat stond ook in het bericht) dat men het bericht zou delen met degene wie het anders zouden missen.

Op maandagavond bereikten we op alle dagen de grens 750 bezoekers. Toen is er een bericht de deur uitgegaan met die informatie. Vervolgens werd er nog maar beperkt aangemeld en ontvingen we ook veel berichten van mensen die ‘hun plekje’ af wilden staan aan de jeugd die al lang wacht op een feestje. Zij komen volgend jaar wel weer. Een mooi gebaar van vele Beltrummers!

De aanmelding sloot woensdagavond om 20:00 uur. Daarna zijn we gaan kijken wat in de lijst stond. Er stonden namelijk veel dubbele aanmeldingen tussen óf mensen die hun aanmelding nog wilden wijzigen. Dit hebben we één voor één veranderd. Uiteindelijk bleef er een lijst over die op alle dagen alsnog boven de 750 personen uit kwam.

Hoe verder?

Volksfeest Beltrum organiseren we niet voor onszelf, maar voor Beltrum. Het liefst zien we het Volksfeest als een feest waar iedereen heel toegankelijk binnenkomt en elkaar kan ontmoeten. Helaas was dat voor dit jaar niet mogelijk, maar wilden we wel zoveel mogelijk Beltrummers naar binnen laten.

Op het aanmeldformulier had je de mogelijkheid om aan te geven welke binding je met Beltrum hebt. We hebben de mensen, die misschien wel ieder jaar aanwezig zijn, maar geen directe binding hebben met Beltrum er dit jaar helaas uit moeten uitfilteren. Desondanks bleven we ondanks deze groep, nog steeds boven de max. van 750 mensen. Toen hebben we onszelf de vraag gesteld “en nu?”. Zelf gaan filteren, vonden wij niet eerlijk. Voelt niet goed. Dus hebben we dit d.m.v. een loterij gedaan. Onafhankelijk. Iedereen heeft hier individueel bericht van gehad.

Bij Dute en Spilsoos nog plek

Daarnaast zijn alle aanmeldingen voor Café Dute doorgegeven aan Café Dute en zijn deze op de lijst gezet. Dute zal of heeft inmiddels al contact met je opgenomen om deze plekken te reserveren. Heb je een afmelding gehad? Bij Café Dute zijn nog plekken beschikbaar, dus mocht je alsnog daarheen willen gaan neem dan direct contact met Dute op via 0544 – 204020. Ook terras de Spilsoos is drie dagen geopend. Reserveren is hiervoor niet nodig.

Vragen?

Ken je iemand die zich ook heeft aangemeld maar op dinsdag 31 augustus nog steeds geen bericht heeft gehad? Of heb jezelf nog een vraag? Neem dan contact op met info@festunique.nl. Dan komt het direct terecht bij de juiste personen. Individueel benaderen van de organisatie is in deze situatie niet altijd de snelste route. We hopen op je begrip!