Nieuws

Wat houdt Testen voor Toegang in?

Naast een entreebewijs heb je dit jaar vanaf 13 jaar en ouder ook een coronatoegangsbewijs voor het Feestterrein nodig. Voor dit terrein zijn we namelijk verplicht om alle drie de dagen de landelijke regels omtrent ‘Testen voor Toegang’ toe te passen, anders hadden we geen vergunning gekregen. Wat houdt Testen voor Toegang in?

Dit houdt in dat je alleen binnenkomt met, naast een entreebewijs, ook een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve testuitslag (minder dan 24 uur voor binnenkomst) middels een QR code in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Dit zal gelden voor zowel bezoekers, organisatie als muzikanten van het feestterrein. Hierdoor wordt er een veilige en verantwoorde ‘bubbel’ gecreëerd.

Het is dus belangrijk dat je een geldige QR code en een identiteitsbewijs meeneemt, anders word je niet toegelaten. Er mogen en gaan geen uitzonderingen worden gemaakt, dus wees voorbereid en geef het door aan de mensen die dit nog niet weten ‼

Twee veel voorkomende vragen:

  • Ik heb geen smartphone, wat nu? Print dan je geldige QR code uit via https://coronacheck.nl/nl/print/
  • Kan ik met één negatieve testuitslag alle drie de dagen binnenkomen? Nee, het landelijke beleid geeft aan dat de test minder dan 24 uur van te voren gedaan moet zijn. Daarin volgen we het landelijke beleid.
  • Is er een testlocatie bij het feesstterrein? Er is géén testlocatie op het kermis terrein. De laatste dagen wordt er gesproken over een test locatie op het kermis terrein. Dit is NIET het geval. Plan een afspraak in via: https://www.testenvoortoegang.org/

Meer informatie staat op deze pagina van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronatoegangsbewijs/