Nieuws

Nieuwe corsoroute & andere indeling kermisterrein

Typerend voor Festunique is vernieuwing en het uitproberen van nieuwe ideeën. Ook dit jaar zal er weer één en ander nieuw zijn aan de opzet van het evenement. De corsowagens zullen namelijk een andere route rijden en de indeling van het kermisterrein is veranderd.

De nieuwe corsoroute is uitgestippeld door de corsocommissie. De wagens maken dit jaar een acht-vorm (‘de acht van Beltrum!’), wat betekent dat het corso twee keer langs zal komen en dat de wagens op het Mariaplein vanaf twee kanten in elkaar ‘verweven’ zullen worden. Naast de grote corsowagens en kindercorsowagens zullen er ook muziekgroepen en straattheatergroepen zijn die tussen de wagens door lopen. Dit zorgt ervoor dat het publiek over de gehele route continu vermaakt wordt.

De vernieuwde indeling van het terrein zorgt voor een ultieme festivalbeleving. Vanaf 17:00u is alle vermaak op één locatie te vinden, namelijk in en rond de feesttent aan de Avesterweg. Hier zal net als vorig jaar een sfeervolle weide zijn met bars, food trucks en kermisattracties, maar is daar dit jaar ook de act van Quattrobar (die je écht niet mag missen). De corsowagens zullen na afloop van het corso aan de overzijde van de feesttent te vinden zijn, waardoor deze onder het genot van een biertje op het festivalterrein nogmaals te bewonderen zijn door het publiek.

De organisatie hoopt door deze aanpassingen een nog compacter en sfeervoller evenement te kunnen organiseren, waarvan jong én oud samen kunnen genieten.