Nieuws

Update Festunique & Volksfeest Beltrum | 18-08-2021

Sinds de persconferentie van afgelopen vrijdag heeft de organisatie niet stil gezeten. Er is dan ook veel contact onderling, met wagenbouwers en met de gemeente geweest. Goed nieuws; want ondanks de huidige maatregelen zien we toch mogelijkheden om een Volksfeest te organiseren. Een editie die verschillende elementen kent vanuit andere jaren, maar op verschillende vlakken ook anders zal zijn door de coronamaatregelen. We willen jullie hierbij als bezoeker van Festunique en/of ons Volksfeest verder informeren.

Festunique

Door de verschillende coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om een rijdend corso te organiseren. Daarom zal er een wandel/fietsroute worden georganiseerd die door Beltrum zal gaan. Tijdens deze route kom je langs alle wagens, maar kom je ook langs de verschillende mooie plekken die Beltrum te bieden heeft. De route zal, net als vorig jaar, in de avond weer verlicht worden en is gratis te volgen vanaf zondag 5 september 14:00 uur. De route zal op zondag 5, maandag 6 en dinsdag 7 september te lopen/fietsen zijn om zo de drukte te verspreiden. Verdere concrete informatie volgt spoedig.

Volksfeest Beltrum

Het Volksfeest zal, onder voorbehoud van de definitieve vergunning, op 5, 6 en 7 september plaatsvinden. Daarbij zal ‘de weide van Maarse’ in twee delen worden opgezet. Aan de éne kant een doorstroomlocatie voor de kermisattracties en aan de andere kant een feestterein met ‘Testen voor Toegang’. Op de doorstroomlocatie zullen o.a. de volgende landelijke regels gelden; 1,5m waarborgen, geen Testen voor Toegang en max 1 bezoeker per 5m2.

Op het feestterrein gelden de volgende landelijke regels die we zullen gaan handhaven; max. 750 man per dag, een overkapping ipv tent, Testen voor Toegang en zal er vooraf een online kaartverkoop (€5,- euro per dag) zijn om o.a. de drukte vooraf in te schatten en persoonsgegevens te verzamelen. Deze gegevens zijn nodig voor de GGD bij eventueel bron- en contactonderzoek. Echter kan na toegang de 1,5m-regel losgelaten worden, dus kunnen we als Beltrumse bevolking daar gewoon het “tentje-bandje-biertje” principe volgen.

De kermis willen we dit jaar i.v.m. de coronamaatregelen écht alleen voor Beltrummers of mensen met een binding met Beltrum organiseren, omdat we geen onbeperkte capaciteit hebben op het feestterrein. Daarnaast willen we samen met Café Dute een groter terras creëren met bijvoorbeeld een livestream van de prijsuitreiking, zodat deze daar ook te volgen is. We krijgen namelijk vanuit verschillende kanten te horen dat oudere generaties nog niet staan te wachten op een feest (hutje mutje op elkaar), maar wel rustig op het terras een biertje met vrienden/buurt willen doen. Daar willen hen graag in gaan voorzien en zijn we mee bezig. Uiteraard is iedereen ook welkom op het feestterrein.

De kinderspelen, vogelschieten & de prijsuitreiking van de wagens gaan dit jaar gewoon door, maar wellicht wel op iets andere tijden dan andere jaren. Het gezamenlijk ontbijt op dinsdagochtend wordt dit jaar overgeslagen ivm de coronaregels. Exacte informatie en tijden komen de komende week.

Wat is Testen voor Toegang?

Dit houdt in dat je alleen binnenkomt met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve testuitslag. Dit zal gelden voor zowel bezoekers, vrijwilligers als muzikanten van het feestterrein. Hierdoor wordt er een veilige en verantwoorde ‘bubbel’ gecreëerd. Exacte uitleg staat hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

Wat zijn de vervolgstappen?

De komende dagen is de organisatie nog druk bezig om een definitieve vergunning te krijgen en om alles verder concreet op poten te zetten. Denk aan locaties, tijden en verder operationele zaken. We verwachten de komende dagen meer te kunnen communiceren en hopen dat dit nog op tijd is om een brief namens het SVB te versturen naar Beltrum. Zoals deze brief elk jaar wordt verstuurd. Deze zal in ieder geval later dan normaal worden bezorgd.

Daarnaast zal er op korte termijn een aanmeldformulier komen waarbij je je persoonlijk moet aanmelden voor een dag of meerdere dagen op het feestterrein. Op basis hiervan kunnen we zien wat de vraag is en of het mogelijk wordt om verder te organiseren.  LET OP: bij aanmelding heb je nog geen toegangsbewijs! Later krijg je een eventuele bevestiging van je tickets en kan men de woensdag/donderdag voorafgaand aan de kermis hun persoonlijke toegangsbewijzen ophalen. Kaarten kunnen alleen op eigen naam worden besteld.

We hopen hiermee, jou als vaste bezoeker van Festunique en/of het Volksfeest Beltrum, zo goed mogelijk te informeren. De komende dagen/weken zullen er nog nieuwe updates op deze website worden gepubliceerd.

We houden jullie op de hoogte, fijne vakantie & blijf gezond!